Shrnutí roku 2018

19.03.2019 14:42

SHRNUTÍ ROKU 2018

LEDEN - oddíl funguje už 12 let. Máme výzvu strečinku. Vyhrává Mája a dostává vojenské psí známky. Už druhý rok cvičíme na zelené zkoušky. Vzniká systema karta 27 polní lopatka. 13 ledna podnikáme výlet ve sněhové vánici na Praděd. Dveře vysílače nejdou ani vidět. Snažíme se každý měsíc trénovat i střelbu. Středa 17. ledna na Boisu v Opavě, ale bohužel s Dejvem sami. Zařazujeme také porady ohledně cvičení , konec ledna a jdeme na pivko do Fklidu. Vzniká oddílová sběratelská nálepka 25. Máme 14 tréninků, 7 povinných.
ÚNOR - nová koncepce tréninků. Více různých bloků v jedné tréninkové jednotce. Mája daruje systémě posilovače prstů. Novinka na tréninku opičí dráha po celé chodbě. Georgík a Libis slaví narozky. V sobotu je vyhlášen kruháč ve fitku v Kostelci. Guss, zástupec, Dejv a já. Trénujeme i jutsu techniky a také plaveme. Na bazén přichází zástupec, Martas há , Ondra a já. Nové bloky izraelského MMA. Máme celkem 10 tréninků, z toho 8 povinných.
BŘEZEN - hned první pátek v březnu druhá porada na pivě , tentokrát Pod obrazem. Plníme požadavky zelených zkoušek , 1000 hranná noha, ruka , statický stoj , rozborky , morseovka ... 8. března je MDŽ. Holky nedošly ,tak cvičíme tyč a bombošky neseme domů. 10. března je v Orlové seminář , boj proti přesile. Jedu sám. S Pídou vyrážíme na moto veletrh do Brna. Děláme systema foto s noži v hubě. Na plavání jdeme s Gussem a Martasem há ve třech. 27.března a trénink pod vlivem alkoholu. Domácí meruňka z Moravy. Menší polovina došla.Martas Há dostává papíry na lezení po umělých stěnách. Máme celkem 12 tréninků , z toho 8 povinných .
DUBEN - vzniká systema karta 28 maskování. Piotrek slaví narozeniny. V sobotu je hezky a jdeme do zrcadlového bludiště v Úvalně. Parádní. Pída fotí. Odpoledne zvu všechny na chajdu a kdo dojel pošmákl si na koláčích a poseděli jsme společně u ohně. První pondělní venkovní tréninky na zelené zkoušky probíhají třikrát na stadionu. K nim vzniká oddílová sběratelská kartička 26. 17.dubna je nás na tréninku 11. Parádní. Od 20.-22.dubna probíhá v Orlové třídenní seminář se Sergejem Borščevem. Velký přínos. Lúda sehnal zápisníčky s obalem , kde je vyšité naše logo. Myslel jsem , že bude větší zájem , nakonec si ho bereme jen tři. Slavíme mé narozky a dostávám mimo jiné vlajku s novým znakem Od té chvíle jezdí s námi na akce. Ve středu kontaktuju kamarády z taichi a doplňuji stav na střelnici Bois v Opavě. Z oddílu jedeme s Lenkou a Dejvem tři. Máme 10 tréninků, 7 povinných.
KVĚTEN - Mája rozebírá škorpa, s Georgíkem jedeme do Břidličné na střelby. Téma pohyblivé terče, varovné výstřely. Na prvního máje výlet na kolech do Albrechtic na rozhlednu. Z oddílu Lenka , zástupec a já , doplňuji partičkou kamarádů a jedeme v deseti. 5.května jedeme na čtyři dny na jarní soustředění HADINKA. Parádní. Bohatý program , výlet na mlýn, tréninky, táboráky, survival témata s lanem, lukostřelba, kuželky a hlavně máme po dvou letech další zkoušky . Zelené . Sebeobranu přítomní plní, některé zkoušky potřebné k dokončení jim chybí dodnes. Je to ostuda. Pamětní list Hadinka je s kozákem , stejně jako trika. Vzniká oddílová sběratelská kartička 29. Venkovní trénink u Gusse s pneumatikou. Vyrábím systema kartu 29 jak nosit nůž. Čtvrtek 17.května a Lenka přichystala trénink tabaty. Dobrá práce. S Jiříkem je nás jen pět. 19.května Břidličná a další střelecký seminář , nepřirozené pozice. Jedeme s Georgíkem z oddílu sami. 20.května páskování jiujitsu. O další kyu postupují Dejv,Pída,zástupec,Georgík, martas há, Mája a Ondra. Vzniká sběratelská kartička 28.Další dva venkovní tréninky podle Koljušenka a práce s nožem .Jednou Cvilín , jednou Ježník. Docházka na hovno. Poslední trénink sezony - kruháč. Závěrečné posezení fklidu , frygo slaví narozky. Máme 15 tréninků.
ČERVEN - letní výzva 1 - cvičení v přírodě. Nic moc účast. Sobotní trénink ve fitku v Kostelci. Ondra, zástupec , Lenka a já. Není zájem o tento typ tréninku , tak ho odbourám. 12.června plaveme na Sádráku v oblečení. Povyk okolních čumilů , ale trénink super. Oddílová sběratelská 27. Georgík skládá škorpa a doplňuje zelené zkoušky. Seminář v Břidličné střelba dlouhá , krátká. Bohužel jsem nechcípaný , Georgík jede sám. 22.června jsem pozvaný na poslední trénink spřáteleného oddílu jiujitsu Jeseník a mám pro ně připravený seminář improvizované zbraně. Letní výzva 2 navštiv aspoň jednou fitko a vylep foto . Účastní se Lůda, Mája , já a zástupec.
ČERVENEC - speciální trénink v místnosti , došel Martas Há, Léna a Mája. V polovině měsíce víkendový kemp v Čakové. Různé bloky cvičení, spaní pod širákem , polévání vodou ze studny a grilované ryby s pivkem u Terky. Moc nás nebylo , ale bylo fajn. Dojel i Piotrek . Letní výlet v dešti do zlatokopecké osady. Pršelo , ale Martas Há našel zlato. Jsme boháči. Cestou zpět oběd u Wolfíka.
SRPEN - čundr Pálava. Týden tropů u moře jižní Moravy. Výlety na kolobkách, stanování , plavání , člun. Kluci berou i své přítelkyně , přijíždí Vojta od Pídi . Luxusní záležitost a relax. Zástupec, Lenka, Martas a já. Výlet do lomu u Mikulova , plavba lodí s vínem. Sobota 18 srpna a minigolf v Krnově na koupáku. Zástupec sklízí zdrcující porážku . Už poněkolikáté za sebou Je to na provaz... Odpoledne pokračujeme k Martas Há na zahrádku a slavíme jeho 40. narozeniny. Na konci srpna opět třídenní instruktorský seminář Iamai v Orlové. Ukazuju na světlo Testy fyzické zdatnosti , které budeme cvičit dalších 12 měsíců a také projekt Bojovník s nožem, kde se naučíme boj , sebeobranu a teorii o nožích. Letní výzva 3 vyfoť se v oddílovém triku na dovolené. Mája, Piotrek, Pida, Martas Há i bé ,Lůduv malej ,Lenka a já. Super. Guss skládá škorpa a doplňuje požadavky na skončení zelených zkoušek.
ZÁŘÍ - hned 1.září v sobotu kolo a hurá na Fidorku do Opava a na kofolu do Krnova. Účast malá , akce luxusní. podzimní Hadinka. Guss prohlásil na jaře , že chce jet i na podzim a pak nejede. Pár nás jede a trénujeme a máme i přednášky k bojovníku s nožem. Opět táborák , fajn počasí . Vojta nás pár obdaroval krásnou lampou se znakem systemy. Díky za ni. Máme je na polici na místnosti. Je vyhotoven pamětní list . 18.září kruháč a oddílová nálepka číslo 30. Touto poslední nálepkou je tento sběratelský počin ukončen. Jiřík slaví narozeniny a zase žereme. V polovině září chata na Rejvíze se zbytky starého oddílu Tai chi. Nostalgická akce , ale je parádně. Hřiby a fajn lidi. 20.září místo tréninku poprvé u Pídi na novém a slavíme na zahrádce narozky Mája a Pída .Vzniká systema karta 30 boj v hospodě. Máme 10 tréninků, 7 povinných.
ŘÍJEN - zahajujeme bejsbolkou. Nová náplň tréninků. 5.-7. října opět druhý třídenní seminář se Sergejem Borščevem. 20.října cvičení se zbraní v bunkru Frýdek Místek.27.říjen střelby Břidličná , práce jednou rukou. Parádní akce , bohužel z oddílu na oboje střelby sám. Léna slaví narozky. Do tréninků už od září zařazujeme metodiku podle Sergeje. Vzniká systema karta 31 českém noži Uton. Základy systemy. Máme 10 tréninků .
LISTOPAD - cvičíme brutální likvidační techniky. Guss slaví narozky. Opět bejsbolka. Mají už skoro všichni. Martas Há mi ukazuje fotky , jak si krouhá svoji mačetou. Dobrá práce. Venkovní trénink , práce s nožem u hasičárny. Jsme celkem 4. Asi zima. Plníme fyzické testy , zvedáme největší box pytel co máme. Vzniká dřevěná placka Fyzické testy. Poslední trénink brutální kruháč s vlastní váhou. Máme celkem 10 tréninků.
PROSINEC - sobota 1.prosince , noční střelby v Břidličné. Nejzajímavější střelby z celého roku. Jedu sám. Cvičíme teleskop , v sobotu 8.prosince učíme oddíly jiujitsu práci s teleskopem podle systemy. Seminář se povedl , bude pokračování. Byl jsem sám, z oddílu nikdo. V prosinci zařazujeme novinku , trénink po tréninku. Začínáme po tréninku v osm cvičit do devíti druhý trénink. V pondělí plaveme , nácvik na testy plavání pod vodou. V prosinci plníme požadavek fyzických testů , nosíme 2 kanystry s naftou na vzdálenost 120 metrů. I Mája zvládá oba. Druhý den sice skučí , ale je dobrá. Poslední prosincový trénink jdeme na Bowling , večeře a hrajeme. Všichni dostávají systema pexeso.Máme celkem 7 tréninků. Mezi svátky máme naplánovanou velkoplošnou TV a zápas v O2 aréně a také uzení u Pídi.

Cvičení jsme udělali dost . Program byl bohatý. Akcí okolo bylo mraky. Za mě super sezóna. Posunuli jsme se v sebeobraně na zelené zkoušky. Docházku si každý zhodnotí sám. Už jsme velcí. Cvičíme , protože chceme .