Špinavé triky drbanů

07.07.2019 18:11
Špinavé triky útočníků , kterak se dostat k oběti a zaútočit.
ROZHOVOR - slouží k odvedení pozornosti, aby mohl soupeř kontrolovat vzdálenost mezi vámi. Díky tomu se dostane blíž k vybrané oběti a naplno vyuzije moment překvapení pro nečekaný útok. To znamená , že musí stát maximálně na vzdálenost 1,5 metru. Čím je blíž , tím hůře rozpoznáme nebezpečí a máme problém se útoku ubránit. Většinou se ptají na cestu , čas nebo prosí o cigáro. Zatímco se přibližuje , odhaduje z našeho chování své šance na útok.
OKLAMÁNÍ - je snaha útočníka skrýt svou povahu predátora a působit co nejméně podezřele. Hlavní pro něj je , abychom si neuvědomili z jeho strany nebezpečí. Velkou část klamání zaujímá řeč těla a chování.
ROZPTÝLENÍ - přichází před útokem. Typicky jde o verbální projev. Dotaz, gestikulace , pohyby těla. Například náhle vytřeští oči a podívá se nám za rameno. Tím nás donutí ohlédnout se a nastavit záda.
DESTRUKCE - nepříjemný následek fyzického útoku. Má šanci jednou nebo dvakrát praštit , než si uvědomíte situaci a začnete se bránit. Pokud jsme zraněni a otřesení , je těžké reagovat.