TLAKOVÉ BODY 2

17.07.2019 18:15
TLAKOVÉ BODY 2
Krční jamka - místo mezi hrudní kostí a chrupavkou průdušnice. Skoro všechno na krku je tlakový bod. U krční jamky jde o to , že to nejenom bolí , ale zároveň vyvolává dávicí reflex.
Interkostální svaly - odborné označení pro prostor mezi žebry. Přejedte klouby svojí pěsti přes žebra v místě, kde se střetávají přední a boční část žebra a každý hned ucukne.
Axila - podpaží. Pokud dokážete natažený prst nebo dva nacpat hluboko do podpaží, tlačte ,přesně mezi svaly , dokud nenarazíte na kost. Řešení je také zarýt prsty pod prsní nebo trapézový sval.
Tříslo - Místo , kde se na kurzech první pomoci učí zastavit tlakem krvácení. Je to hodně nepříjemné. Narušuje to stabilitu.
Šlacha tricepsu - nachází se na zadní straně paže něco přes 2 cm nad loktem. Funguje jen u natažené paže. Pokud je drban na zemi , můžete tenhle bod zakleknout.
Vnitřní loket - na vnitřní straně lokte se nachází hned 4 efektivní tlakové body. 2 na paži , 2 na předloktí.
Vnitřní stehno - na vnitřní straně nohy cca 10 cm nad kolenem je citlivý bod. Dobrý na kop špičkou boty. Drbana to sundá. V MMA se používá k otevření guardu tím , že zatlačíte do těchto míst lokty. Taky na zemi se přišlapuje při fixační technice druhé nohy zámkem na achilovku.